Narrazioni e memorie di un’Italia divisa: prospettive di genere

Op 12 april a.s., in het kader van de MasterLanguage cursus Narrazioni e memorie di un’Italia divisa, vindt het jaarlijkse symposium plaats waar de MA-studenten Italiaans van de UvA hun onderzoek presenteren (zie het volledige programma onderaan deze post).

Behalve dan door de studenten, het thema van het symposium – het genderperspectief – zal besproken worden ook in de bijdragen van Ronald de Rooij (over Francesca Melandri en Elena Ferrante), universitair hoofddocent Italiaans aan de UvA, en van Hanna Serkowska, hoogleraar Italiaans aan de Universiteit van Warschau.

De laatste bijdrage van het symposium, door Maria Urban (universitair docent Italiaans aan de UvA) en Monica Jansen (universitair docent Italiaans aan de Universiteit Utrecht) zal ook het thema van de Italiaanse emigratie naar Argentinië bespreken, als overbrugging naar de ontmoeting met schrijver en vertaler Alberto Prunetti (Piombino, 1973), gast van het middagdeel van het symposium.

Prunetti (Il fioraio di Perón, 2010; Amianto: una storia operaia, 2012; 108 metri: the new working class hero, 2018) volgt schrijvers Francesca Melandri (2014, 2019 samen met regisseuse Sabrina Varani) en Antonio Scurati (2015), prof. Philip Cooke en prof. Ugo Perolino (2016), en prof. Alessandro Portelli en schrifster Paola Soriga (2017).

Foto van Prunetti uit de website van de Libreria Controvento (Telese Terme, BN).

About blognostrumuva

blog voor de Collectie Romaanse Talen van de Universiteitsbibliotheek van de UvA (universiteit van Amsterdam)
This entry was posted in Italiaans. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s