Spinoza lezing 2016: Alicia Giménez Bartlett

Op 24 november a.s. (om 19 uur in de Doelenzaal van de Universiteitsbibliotheek Amsterdam) vindt de jaarlijkse Spinozalezing plaats. De gast voor 2016 is Alicia Giménez Bartlett, Spaanse taalkundige en schrijfster: ze zal spreken «over het actuele Europa gezien vanuit de jongerencultuur. In de laatste vijftig jaar is de relatie onder jonge Europeanen sterk veranderd. Welk toekomstbeeld hebben jongeren nu? Welke vorm heeft de Europese identiteitscrisis en welk effect heeft dit op de markt, de literatuur en de oprichting van de EU?»

alicia-gimenez-bartlett

Giménez Bartlett is als schrijfster voornamelijk bekend voor haar misdaadromans met politie-inspectrice Petra Delicado in de hoofdrol. Verschillende boeken van de schrijfster – evenals Nina L. Molinaro’s (University of Colorado Boulder) Policing gender and Alicia Giménez Bartlett’s crime fiction zijn beschikbaar in de UvA Bibliotheek. Bij de Spaanse literaire prijzen die Giménez Bartlett gewonnen heeft horen onder meer de Premio Nadal de novela (in 2011, voor Donde nadie te encuentre) en de Premio Planeta de novela (in 2015, voor Hombres desnudos).

De Spinozalezing, een gezamenlijk initiatief van het Instituto Cervantes in Utrecht, de Ambassade van Spanje in Den Haag en de Universiteit van Amsterdam, laat elk jaar het woord over aan een belangrijk figuur uit de Spaanstalige literaire wereld. Carlos Fuentes, Fernando Savater, Bryce Echenique, Eduardo Mendoza, Mario Vargas Llosa, Isabel Allende, Antonio Muñoz Molina en Rosa Montero hebben de voordracht in het verleden gehouden.

Meer informatie en reserveren: hier. Foto van Alicia Giménez Bartlett uit de website van Instituto Cervantes.

About blognostrumuva

blog voor de Collectie Romaanse Talen van de Universiteitsbibliotheek van de UvA (universiteit van Amsterdam)
This entry was posted in Bibliotheek, Spaans. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s