Vaarwel Bungehuis

Op vrijdag 18 december a.s. is de UvA-Bibliotheek in het Bungehuis voor het laatst open. De boekencollecties verhuizen in de week daarna naar het P.C. Hoofthuis en zijn weer beschikbaar vanaf 4 januari. UvA-medewerkers van de overige afdelingen, die ook hun werkplek in het gebouw hebben, zullen in de loop van 2016 verhuizen naar andere locaties.

Het monumentale pand (Rijksmonument sinds 2001) werd gebouwd in 1932-34 in opdracht van Julius Carl Bunge naar een ontwerp van architectenbureau Van Gendt en is afgelopen winter door de UvA verkocht.

Het is in het Bungehuis, op 1 december 2002, dat ik begon te werken voor de UvA, toen als Bibliotheektechnisch medewerker. Men was nog net niet klaar met de verbouwing van de bibliotheek, en in afwachting van de nieuwe balie zaten we achter een tijdelijke “uitleentafel”. Sinds eind 2013 – nadat ik enkele jaren niet in het gebouw had gewerkt – ben ik weer in het Bungehuis gaan werken, deze keer als Informatiespecialist Italiaans.

Ter herinnering aan mijn persoonlijke band met het Bungehuis en vooral aan de binnenkort verdwenen bibliotheeklocatie, hieronder een paar fraaie foto’s van collega Monique Kooijmans, uit de “reportage” die ze afgelopen september heeft gemaakt en die in zijn geheel te raadplegen is op haar Flickr pagina.

bungehuis bibliotheekbalieBungehuis Bibliotheekbalie

bungehuis collectie italiaansBungehuis Collectie Italiaans

bungehuis trappenhuis glas-in-loodBungehuis Trappenhuis

About blognostrumuva

blog voor de Collectie Romaanse Talen van de Universiteitsbibliotheek van de UvA (universiteit van Amsterdam)
This entry was posted in Bibliotheek, Italiaans. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s