Cursusdag over Franse literatuur: school, straattaal en kunstenaarsvrouwen

srnu
Vrijdag 8 november 2013, 10.00-16.00 uur
VU Amsterdam, Hoofdgebouw, 14e etage, zaal 33 (14A-33)
Kosten: € 135,- inclusief syllabus, lunch, koffie/thee/drankje en nascholingscertificaat; € 20,- voor aio’s en studenten van universiteiten en hogescholen

De landelijke SRNU organiseert in november weer een lezingencyclus over Franse literatuur. Dit jaar zijn de lezingen gewijd aan School, straattaal en kunstenaarsvrouwen, van Middeleeuwen tot nu. Wat vertellen moderne Franse romans ons over hedendaagse straattaal? Hoe lees je de ‘rozensonnetten’ van Ronsard als je de provocerende liefdeslessen voor jonge mensen uit de beroemde Roman de la Rose kent? Welke juweeltjes schreef de Provençaalse schrijver Daudet – bekend van Lettres de mon moulin – over de vrouw achter de kunstenaar? En hoe vang je, met fabels van La Fontaine, de interesse van onderling heel verschillende leerlingen?

De cursusdag is bedoeld voor docenten in het voortgezet onderwijs, studenten van universiteiten en hogescholen en andere belangstellenden – ter informatie en inspiratie. De sprekers zijn allen ervaren docenten, aan universiteiten en in het voortgezet onderwijs. Deze nascholingscursus reikt materiaal aan dat ook in lessituaties kan worden ingezet.

Volledig programma + routebeschrijving: SRNU folder 8-11-2013 (2)

U kunt zich aanmelden d.m.v. een e-mail met uw volledige naam- en adresgegevens naar Janet van der Meulen j.f.vander.meulen@vu.nl
Uw inschrijving is definitief na overmaking van het cursusbedrag (voor 1 november 2013) op ING 4054354 t.n.v. Stichting van Romanisten aan Nederlandse Universiteiten te Amsterdam  o.v.v. ‘Franse literatuur 8 november’: €135,- voor geïnteresseerden die niet aan universiteit of hogeschool verbonden zijn, €20,- voor studenten van universiteiten en hogescholen en aio’s.

About blognostrumuva

blog voor de Collectie Romaanse Talen van de Universiteitsbibliotheek van de UvA (universiteit van Amsterdam)
This entry was posted in Bibliotheek, Frans. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s