Arrenca l’any dedicat a l’escriptor català Salvador Espriu

salvador_espriu-01

Salvador Espriu, figura clau de les lletres catalanes

El Govern de la Generalitat de Catalunya commemora durant aquest any el centenari del naixement de l’escriptor Salvador Espriu. Conferències, exposicions, projectes editorials i certàmens per a la divulgació de la vida i l’obra d’una de les principals figures de la literatura catalana formaran part del programa de celebració.

Aquesta setmana s’ha dona el tret de sortida amb una web oficial, des d’on es fa el seguiment de les activitats i alhora es dóna a conéixer l’obra amb textes digitals.

Salvador Espriu i Castelló (Santa Coloma de Farners, 1913 – Barcelona, 1985).Va escriure novel·la, teatre i poesia i va combinar amb habilitat diferents formes literàries: la lírica, l’elegia, la sàtira i la didàctica. L’any 1972 se li va atorgar el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes.

Entre les seves obres destaquen ‘Israel’; ‘Dr. Rip’; ‘La revolta dels Sants’; ‘Laia’; ‘Aspectes’; ‘Els avets’; ‘Miratge a Citerea’; ‘Letizia’; ‘Ariadna al laberint grotesc’; ‘Antígona’; ‘Cementiri de Sinera’; ‘Primera història d’Esther’; ‘Les hores’; ‘Mrs. Death’; ‘El caminant i el mur’; ‘Final del laberint’, o ‘La pell de brau’.

La biblioteca de la Universitat d’Amsterdam té una àmplia respresentació de l’obra d’Espriu. Si es fa una recerca amb “Catalogus Plus’ s’hi troben més de 200 documents, entre llibres, articles i tesis.

About blognostrumuva

blog voor de Collectie Romaanse Talen van de Universiteitsbibliotheek van de UvA (universiteit van Amsterdam)
This entry was posted in Bibliotheek, Catalaans, Spaans. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s