Saint Amour: een literaire tournee rond liefde en Italië : in Nederland t/m 15 februari

Saint Amour 2012

Saint Amour is een literaire tournee ter bevordering van de valentijnsgevoelens.  Het wordt georganiseerd door Behoud de Begeerte (BdB), een kunstencentrum voor literatuur met thuisbasis in Antwerpen. BdB maakt al meer dan een kwarteeuw literaire producties met binnen- en buitenlandse schrijvers, muzikanten, theatermakers, choreografen en andere kunstenaars.

Voor de zevende Nederlandse editie reist Saint Amour naar de bakermat van de liefde: la bella Italia. Het is een vervolg op de succesvolle Saint Amour Italia-tournee in Vlaanderen van februari 2011.  Saint Amour kleurt dit jaar azuurblauw en eert de liefde met de voorhoede van de Italiaanse literatuur. Muziek en filmfragmenten brengen het publiek in de gepaste sfeer,

Optredens van Irene Lamponi, Francesco Pacifico, Ilja Leonard Pfeijffer, Sandro VeronesiHerman Koch, Thom Hoffman en Arjen Lubach .

Zie volledig speellijst: www.saintamour.nl.
(Bron: Stichting Behoud de Begeerte)
 

Sandro Veronesi, premio Strega(Foto: saintamour.nl)

Sandro Veronesi, die met ‘Kalme chaos’ de prestigieuze Premio Strega won, leest uit zijn nieuwe roman XY een grappig verhaal over de verwoestende invloed van achterdocht op het liefdesleven. Met Geschiedenis van mijn puurheid schreef Francesco Pacifico een boek over de fanatieke katholiek Piero Rosini, die zijn ‘puurheid’ op het spel zet voor de wulpse heupbewegingen van zijn schoonzus Ada.

Tijdens Saint Amour krijgen Pacifico en Veronesi het gezelschap van hun Nederlandse collega’s Herman Koch, Arjen Lubach en Ilja Leonard Pfeijffer. Italofielen Koch en Lubach brengen een tekst waarin de twee thema’s van deze voorstelling, liefde en Italië, een prominente rol spelen.
 
Pfeijffer, die op de fiets naar Italië reed en in Genua bleef hangen, schreef speciaal voor Irene Lamponi de theatermonoloog La pace denunciata. De Italiaanse actrice laat het Nederlandse publiek voor het eerst kennismaken met Pfeijffers Italiaans werk en brengt ook een tekst van de Italiaanse dichter Gabriele D’Annunzio. 


 
Acteur Thom Hoffman declameert klassieke Latijnse teksten, o.a. van de reeds genoemde Catullus, de allereerste liefdesdichter. In het Latijn, welteverstaan.

About blognostrumuva

blog voor de Collectie Romaanse Talen van de Universiteitsbibliotheek van de UvA (universiteit van Amsterdam)
This entry was posted in Italiaans and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s