Aanwinsten: Spaanstalige literatuur in Equatoriaal-Guinea

 Wie meer wil weten over de Spaanstalige literatuur in Afrika kan nu zijn voordeel doen met twee bundels die onlangs aan de collectie van het P.C.Hoofthuis zijn toegevoegd. Beide boeken zijn verschenen in 2010 onder redactie van Landry-Wilfrid Miampika.

La palabra y la memoria : Guinea Ecuatorial 25 años después : (ensayo, poesía, relatos, teatro) laat de nieuwe generatie auteurs uit Equatoriaal-Guinea aan het woord. Zij proberen de negatieve herinneringen van het koloniale tijdperk achter zich te laten en een nieuwe relatie tot stand te brengen tussen individu en samenleving, tussen geschiedenis en toekomst. Zo dragen zij ertoe bij dat de Spaanstalige literatuur in hun land steeds meer een eigen stem krijgt.

De bundel De Guinea Ecuatorial a las literaturas hispanoafricanas bevat een aantal studies van onderzoekers en academici uit verschillende achtergronden die streven naar het versterken van Spaanstalige Afrikaanse literatuur

De redacteur van deze boeken, Landry Wilfrid Miampika,  is verbonden aan de Universidad de Alcalá de Henares te Madrid. In zijn blog hispanoafricarte-literaturas bericht hij over de ontwikkelingen binnen zijn specialisatie.

About blognostrumuva

blog voor de Collectie Romaanse Talen van de Universiteitsbibliotheek van de UvA (universiteit van Amsterdam)
This entry was posted in Bibliotheek, Spaans and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s