Borges in de Balie

Voor het eerst zijn alle gedichten van Jorge Luis Borges in het Nederlands verschenen. Barber van de Pol en Maarten Steenmeijer hebben in Alle gedichten het volledige dichtwerk van Borges in Nederlandse vertaling bijeen gebracht.

Naar aanleiding hiervan organiseert de Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam (SLAA) een avond over Borges op maandag 26 september in de Balie.
Wim Brands gaat met Barber van de Pol en Maarten Steenmeijer in gesprek over het vertalen van vormgebonden poëzie. De dichters Pieter Boskma, Tjitske Jansen, K. Michel,  Hagar Peeters (o.v.) en Willem Jan Otten kiezen een gedicht van Borges en reageren met een eigen gedicht. Borges zelf komt aan het woord in een fragment uit een documentaire.

Borges is vooral bekend door zijn verhalend proza. Toch zag Borges zichzelf vooral als dichter. Vooral in de laatste dertig jaren van zijn leven schreef hij graag poëzie, niet alleen omdat hij langzaam blind werd en daardoor meer op zijn geheugen was aangewezen, maar ook omdat gedichten hem de mogelijkheid gaven persoonlijker te zijn dan hij zich in zijn proza veroorloofde.

Zie voor verdere informatie en kaartverkoop: de Balie

Alle Gedichten / Jorge Luis Borges, De Bezige Bij, 2011,  isbn 9789023464617,  €59,90

Op 23 september verscheen in de boekenbijlage van  het NRC een uitgebreide recensie van de hand van Marjoleine de Vos. Je kunt deze recensie teruglezen via LexisNexis (binnen het UvA-domein).

About blognostrumuva

blog voor de Collectie Romaanse Talen van de Universiteitsbibliotheek van de UvA (universiteit van Amsterdam)
This entry was posted in Spaans and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s