Het nieuwe najaarsprogramma van het Instituto Cervantes

De laatste nieuwsbrief van het Instituto Cervantes geeft een overzicht van de culturele activiteiten van de komende maanden. Het najaarsprogramma heeft veel te bieden voor studenten Spaans: lezingen, concerten, tentoonstellingen, toneelstukken. 

Zo is er een expositie en een lezing over Juan Ramón Jiménez. De tentoonstelling biedt een compleet overzicht van het leven van de Spaanse dichter en diens uitgebreide literaire productie. Aan de hand van fotografische reproducties, teksten en manuscripten wordt een beeld geschapen van zijn levenswandel, vanaf zijn geboorte en het begin van zijn dichterschap tot zijn ballingschap in Amerika.
Bij gelegenheid van de opening op 13 oktober houdt Richard Cardwell, emeritus hoogleraar aan de Universiteit van Nottingham een lezing over de dichter: Juan Ramón Jiménez: Sueño, memoria y realidad en “Platero y yo”.

De bekende Spaanse schrijver Antonio Muñoz Molina is eregast bij de 7e editie van de Spinozalezing. Deze lezing op vindt plaats op 20 oktober.

Er zijn diverse concerten rond het thema De geschiedenis van de gitaar in de Spaanstalige wereld en het  Theatre To Go voert in november verschillende malen het verhaal Casa Tomada (Het bezette huis) van de bekende Argentijnse schrijver Julio Cortázar op. Een bezoek aan de interactieve installatie prikkelt meerdere zintuigen waardoor we het werk van Cortázar begrijpen door het te “ervaren”.

En nog veel meer …

Neem zelf een abonnement op de nieuwsbrief van het Instituto Cervantes of volg de activiteiten van het instituut via hun website.

About blognostrumuva

blog voor de Collectie Romaanse Talen van de Universiteitsbibliotheek van de UvA (universiteit van Amsterdam)
This entry was posted in Spaans and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s