Over ons

Blog Nostrum, letterlijk uit het Latijn vertaald “Ons Blog”, is het blog van de bibliotheek Romaanse Talen van de UvA. Doel van dit blog is studenten, onderzoekers, docenten en publiek op de hoogte te houden van ontwikkelingen die relevant zijn voor de vakgebieden Spaans, Frans, Italiaans, Portugees, Roemeens en Catalaans.

Het blog staat onder redactie van Yasmina el Haddad (Frans en Spaans) en Stefano Giani (Italiaans). We ontvangen heel graag opmerkingen, suggesties en bijdragen. Je kunt contact opnemen met de redactie via de volgende email adressen:

blognostrum@hotmail.nl
Y.elHaddad@uva.nl
s.giani@uva.nl

Yasmina blog

Yasmina el Haddad studeerde Franse taal en letterkunde en Arabische taal en letterkunde aan de Universiteit Utrecht waarna zij aan de Universiteit van Amsterdam haar MA in Franse Taal en Cultuur behaalde. Zij maakte tot 2013 als PhD-studente aan de Universiteit van Amsterdam deel uit van het onderzoeksproject Diasporic Writing: Moroccan Literatures in French, Spanish and Dutch. In oktober 2013 promoveerde zij bij professor Ieme van der Poel aan de UvA op: Le patrimoine revisité: histoire, mémoire et diaspora dans la littérature marocaine d’expression espagnole.

stefano1

Stefano Giani studeerde Kunstgeschiedenis en Bibliotheekwetenschap in Milaan. Naast zijn werk op de UvA, geeft hij les aan de Volksuniversiteit in Amstelveen, de Vrije Academie in Amsterdam en diverse instellingen die (Italiaanse) kunstonderwijs verzorgen. In december 2002 kwam hij op de UvA bibliotheek werken en in 2010 werd hij informatiespecialist Communicatiewetenschap. Sociologie in 2011 en Italiaans in 2013 zijn daar bijgekomen. Je kunt hem vinden in de bibliotheek van het Bungehuis (ma) of in de bibliotheek van het Bushuis (di t/m vr).

Een reactie op Over ons

  1. Pingback: Italian studies at the UvA | bibliocw-soc

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s